zaterdag 9 juni 2012

Kaart Dominicaanse Republiek en Santo Domingo, Grote Antillen

Kaart Dominicaanse Republiek: CIA
De Dominicaanse Republiek is een land in Amerika in het Caribisch gebied met 9.650.054 inwoners (2009). De hoofdstad is Santo Domingo en de officiële taal van het land is Spaans.

Christopher Colombus ontdekte in 1493 voor Europa het eiland Quisqueya. Hij noemde het La Española. Het heet nu Hispaniola.

Hispaniola is na Cuba het grootste eiland van de Grote Antillen.

De Dominicaanse Republiek deelt het eiland Hispaniola met het land Haiti, dat ten westen ervan ligt. Ten oosten van het land ligt het eiland Puerto Rico. Ten noordwesten liggen de Turks- en Caicoseilanden.

De Dominicaanse Republiek ligt in het noorden aan de Atlantische oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Het land wordt van Puerto Rico gescheiden door de Mona Passage.

Rond het land liggen verschillende eilanden, waaronder Saona, Isla Catalina en Beate.

Het hoogste punt van de Dominicaanse Republiek is met 3.275 meter de: Pico Duarte.

Klimaat en toerisme
De oude stad Santo Domingo heeft voor toeristen een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de oudste universiteit van het Westelijk halfrond, de Faro a Colón, het paleis van Diego Columbus en de westelijke stadspoort Puerta del Conde met het Park Independencia.

Nationale parken
De Dominicaanse Republiek telt verschillende nationale parken, waaronder het Lago Enriquillo. Dit is het grootste meer van de Antillen. Het ligt in het Reservaat Biosfera.

De Jaragua-Bahoruco-Enriquillo, tussen Cordilla Nieba en Cordilla Boharuco, heeft een oppervlakte van ongeveer 250 km². Het water in het meer is zilt.

Steden Dominicaanse Republiek
Naast de hoofdstad San Juan zijn een aantal grote steden in de Dominicaanse Republiek: Santo Domingo de Guzmán, Santiago de los Caballeros, Santo Domingo Este, Santo Domingo Norte, Santo Domingo Oeste, San Felipe de Puerto Plata.

San Pedro de Macorís, La Romana, Los Alcarrizos, San Francisco de Macoris, San Cristóbal, Salvaleón de Higüey, Concepción de la Vega, Santa Cruz de Barahona, Bonao, San Juan de la Maguana, Baní, Bajos de Haina, Moca, Azua de Compostela, Mao.

Kaart steden Dominicaanse Republiek: CIA